Mladi golman Željezničar-Sport Team na probi u Portugalu

January 8, 20200
nikola ćetković 2

Juniorski reprezentativac BiH Nikola Ćetković već nekoliko dana boravi u Lisabonu.

Sa svega 17 godina Ćetković redovno brani u 1. ligi RS za Željezničar Sport Team, a partije koje pruža nisu prošle nezapaženo i već nekoliko klubova, kako iz naše zemlje, tako i inostranstva, se interesuje za njegove usluge.

Ćetković je uspio da privuče i pažnju skauta Sportinga iz Lisabona, što mu je na kraju omogućilo da dobije poziv da dođe na probni rad u redove portugalskog tima, koji, poput Benfike i Porta, ima sjajnu skauting službu koja po čitavom svijetu otkriva fudbalske talente.

Za mladog golmana je ovo jedno novo iskustvo, ali svakako i dodatna motivacija da još odlučnije krene naprijed.

Za njegov razvoj velikim dijelom zaslužan je i trener Željezničar Sport Team-a Zoran Ćurguz koji je imao hrabrosti da ga sa tek 17 godina ‘gurne u vatru’, što ovom stručnjaku nije strano kada se radi o mladim igračima. Prošle godine je Željezničar Sport Team upravo sa tinejdžerima ostvario sjajne rezultate i važio za jedno od najprijatnijih iznenađenja u 1. ligi RS.

(https://sportsport.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ŽELITE LI POSTATI ČLAN NAŠEG FUDBALSKOG KLUBA?

ŽELJEZNIČAR SPORT TEAM

logo_footer

Fudbalski klub Željezničar iz Banjaluke osnovan je još davne 1924. godine zbog čega je danas najstariji fudbalski klub u Banjaluci. Momci sa stadiona iz Predgrađa (Lazarevo), pokraj željeznicke pruge, su oduvijek bili junaci svog kraja. Stabilan klub, trenutno igra u Prvoj ligi Republike Srpske.

Club Friends

© copyright FK Željezničar Banja Luka. All rights reserved.