O nama

https://www.fkzeljeznicarbl.com/wp-content/uploads/2017/11/about_us_inner.jpg

ŽELJEZNIČAR
SPORT TEAM

Jedan od najstarijih fudbalskih klubova na ovim prostorima.

Osnovan je 1924. godine kada su radnici u prostorijama željeznice željeli napraviti svoj klub, a ime nije bilo teško odabrati zbog posla kojim su se bavili. Za boju dresovu uzeli su plavu boju koju su zadržali do današnjih dana. Dvije godine poslije njih osnovan je Borac, a BSK 1932.

Sve do sedamdestih godina prošlog vijeka bio je drugi klub po snazi u Banjaluci iza Borca, ali tada je počela njegova stagnacija pa se uglavnom takmičio u Krajiškim zonskim ligama bez posebnih uspjeha. I pored činjenice da nije imao posebnih uspjeha uvijek je bio klub koji je okupljao dobre igrače od kojih su mnogi kasnije napravili uspješne karijere.

NAŠI USPJESI

Pogledajte neke od nagrada koje su osvajali članovi našeg kluba u raznim kategorijama.
https://www.fkzeljeznicarbl.com/wp-content/uploads/2018/12/trofej3.png
https://www.fkzeljeznicarbl.com/wp-content/uploads/2018/12/trofej6.png
https://www.fkzeljeznicarbl.com/wp-content/uploads/2018/12/trofej2.png
https://www.fkzeljeznicarbl.com/wp-content/uploads/2018/12/trofej1.png
https://www.fkzeljeznicarbl.com/wp-content/uploads/2018/12/trofej7.png
https://www.fkzeljeznicarbl.com/wp-content/uploads/2018/12/trofej8.png
https://www.fkzeljeznicarbl.com/wp-content/uploads/2018/12/trofej4.png
https://www.fkzeljeznicarbl.com/wp-content/uploads/2018/12/trofej5-1.png
https://www.fkzeljeznicarbl.com/wp-content/uploads/2018/12/trofej9.png

FUZIJA SA OFK SPORT TEAMŽELJEZNIČAR SPORT TEAM

Novo ime za nove poduhvate!

Sadašnji klub Željezničar Sport Team formiran je 2014. godine kada je dogovorena saradnja između kluba sa predgrađa i škole fudbala iz naselja Starčevica/Rebrovac.

Zanimljivo je da su u sezoni 2014/15 “plavi” igrali u najnižem rangu takmičenja, Područnoj ligi Banjaluka, ali su tri uzastopne titule u četvrtoj (područnoj), trećoj (regionalnoj) i drugoj ligi omogućile Željezničaru plasman u najviši rang fudbala Srpske.

Poseban zamah klub je dobio sredinom marta 2015. kada je renoviran stadion Željezničara na kojem je postavljena vještačka trava. Ono što je posebno interesantno je da većinu igračkog kadra čine upravo momci koji su prošli dobar dio selekcija Sport Tima i debitovali u seniorskoj konkurenciji. Uprava je odlučila da formira ekipu isključivo od domaćih snaga i samo po velikoj potrebi angažuje igrač sa strane, ako je ta pozicija baš deficitarna.

Škola fudbala Sport Tim počela je sa radom 8. septembra 2007. godine i vrlo brzo skupila je veliki broj djece polaznika. Zbog dobre lokacije sportskog balona sa vještačkom travom koji se nalazi kod Rebrovačkog mosta u Banjaluci, ali i predanim radom vrlo brzo je omasovljena ekipa pa Sport Tim radi sa 14 selekcija u različitim uzrasnim kategorijama. Na svakom treningu prisutna su po dva trenera na terenu. Pored dječaka velika je zainteresovanost i djevojčica i klub trenutno broji oko 400 polaznika.

Novi članovi mogu da se upišu svaki dan i odmah krenu sa treninzima.

https://www.fkzeljeznicarbl.com/wp-content/uploads/2017/11/inner-vertical.jpg

ŽELITE LI POSTATI ČLAN NAŠEG FUDBALSKOG KLUBA?

ŽELJEZNIČAR SPORT TEAM

logo_footer

Fudbalski klub Željezničar iz Banjaluke osnovan je još davne 1924. godine zbog čega je danas najstariji fudbalski klub u Banjaluci. Momci sa stadiona iz Predgrađa (Lazarevo), pokraj željeznicke pruge, su oduvijek bili junaci svog kraja. Stabilan klub, trenutno igra u Prvoj ligi Republike Srpske.

Club Friends

© copyright FK Željezničar Banja Luka. All rights reserved.