Stižu prva pojačanja za Željezničar-Sport Team

July 5, 20190
majkic (1)

Sa pripremama za narednu sezonu danas će startati i prvoligaš iz RS-a Željezničar Sport Team.

U minuloj sezoni Željezničar je predstavljao jednu od najljepših priča u prvenstvu. Iako su igrali gotovo bez ikakvih novčanih naknada, Ćurguzovi izabranici na kraju su sezonu okončali na četvrtoj poziciji, a uspjeh će nastojati ponoviti i u narednoj takmičarskoj godini.

Na Predgrađu će, doduše, biti velikih promjena glede igračkog kadra, a bit će također aktivna i ‘rubrika dolasci’. Jedno od provjerenih imena koje će obući dres Željezničara je Danijel Majkić (31) koji je posljednji angažman imao u grčkom drugoligašu Plataniasu.

 

majkic

Majkić će se pojaviti danas na prozivci, a osim njega dolazi nam i Bojan Sladojević koji je prethodno igrao za Slobodu iz Mrkonjić Grada, te Branko Rosić iz Omarske. Bit će još dolazaka, morat ćemo se pojačati kako bismo imali tim na prošlogodišnjem nivou“, kaže Zoran Ćurguz.

Ćurguz je također dodao kako je u planu odigravanje pet kontrolnih utakmica do starta sezone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ŽELITE LI POSTATI ČLAN NAŠEG FUDBALSKOG KLUBA?

ŽELJEZNIČAR SPORT TEAM

logo_footer

Fudbalski klub Željezničar iz Banjaluke osnovan je još davne 1924. godine zbog čega je danas najstariji fudbalski klub u Banjaluci. Momci sa stadiona iz Predgrađa (Lazarevo), pokraj željeznicke pruge, su oduvijek bili junaci svog kraja. Stabilan klub, trenutno igra u Prvoj ligi Republike Srpske.

Club Friends

© copyright FK Željezničar Banja Luka. All rights reserved.