novostiTinejdžeri očitali lekciju starijim kolegama

22 Maja, 20190

 

Jedan od najstarijih banjalučkih klubova, osnovan još 1924. godine, posljednjih godina bilježi odlične rezultate obzirom na svoje mogućnosti. Riječ je o FK Željezničar Sport -Teamu.

 

Za ovaj tim uglavnom igraju tinejdžeri, igrači koji bi prema uzrastu trebali nastupati u kadetskim ili juniorskim kategorijama, su praktično seniori.

 

U šestom kolu ekipa Zorana Ćurguza je dočekala Podrinje. Tinejdžeri iz Predgrađa “pojačani” sa dvojicom 20-godišnjaka su očitali lekciju starijim kolegama iz Semberije.

 

Konačan rezultat glasio je 4:1. Briljirao je 19-godišnji Luka Kulenović koji je upisao het-trik. Četvrti gol djelo je Adonisa Bilala koji također ima 19 godina.

Prosjek startne postave bio je 19.3 godina. Najmlađa su bila dvojica “kadeta”, 16-godišnji Sergej Kalabić i Danilo Teodorović.

 

Prosjek su “pokvarili” rezervisti koji su ušli sa klupe Dejan Bosančić (20), Bojan Bosančić (19) te Igor Kuzmanović (24).

 

Nakon šestog kola Lige za prvaka RS Željezničar Sport – Team zauzima treće mjesto na tabeli sa 45 bodova. Uzimajući u obzir budžet i klupsku filozofiju završiti među prva tri mjesta na tabeli prvoligaškog takmičenja se sigurno može smatrati velikim uspjehom.

 

Najefikasniji igrač ovog prvoligaša u dosadašnjem dijelu sezone je Bojan Marković  sa 13 golova. Sa četiri pogotka najbolji je strijelac razigravanja za prvaka zajedno sa iskusnim Sašom Kajkutom.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ŽELITE LI POSTATI ČLAN NAŠEG FUDBALSKOG KLUBA?

ŽELJEZNIČAR SPORT TEAM

logo_footer

Fudbalski klub Željezničar iz Banjaluke osnovan je još davne 1924. godine zbog čega je danas najstariji fudbalski klub u Banjaluci. Momci sa stadiona iz Predgrađa (Lazarevo), pokraj željeznicke pruge, su oduvijek bili junaci svog kraja. Stabilan klub, trenutno igra u Prvoj ligi Republike Srpske.

Prijatelji kluba

© copyright FK Željezničar Banja Luka. All rights reserved.