Tinejdžeri očitali lekciju starijim kolegama

May 22, 20190
FK-Zeljeznicar-sport team

 

Jedan od najstarijih banjalučkih klubova, osnovan još 1924. godine, posljednjih godina bilježi odlične rezultate obzirom na svoje mogućnosti. Riječ je o FK Željezničar Sport -Teamu.

 

Za ovaj tim uglavnom igraju tinejdžeri, igrači koji bi prema uzrastu trebali nastupati u kadetskim ili juniorskim kategorijama, su praktično seniori.

 

U šestom kolu ekipa Zorana Ćurguza je dočekala Podrinje. Tinejdžeri iz Predgrađa “pojačani” sa dvojicom 20-godišnjaka su očitali lekciju starijim kolegama iz Semberije.

 

Konačan rezultat glasio je 4:1. Briljirao je 19-godišnji Luka Kulenović koji je upisao het-trik. Četvrti gol djelo je Adonisa Bilala koji također ima 19 godina.

Prosjek startne postave bio je 19.3 godina. Najmlađa su bila dvojica “kadeta”, 16-godišnji Sergej Kalabić i Danilo Teodorović.

 

Prosjek su “pokvarili” rezervisti koji su ušli sa klupe Dejan Bosančić (20), Bojan Bosančić (19) te Igor Kuzmanović (24).

 

Nakon šestog kola Lige za prvaka RS Željezničar Sport – Team zauzima treće mjesto na tabeli sa 45 bodova. Uzimajući u obzir budžet i klupsku filozofiju završiti među prva tri mjesta na tabeli prvoligaškog takmičenja se sigurno može smatrati velikim uspjehom.

 

Najefikasniji igrač ovog prvoligaša u dosadašnjem dijelu sezone je Bojan Marković  sa 13 golova. Sa četiri pogotka najbolji je strijelac razigravanja za prvaka zajedno sa iskusnim Sašom Kajkutom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ŽELITE LI POSTATI ČLAN NAŠEG FUDBALSKOG KLUBA?

ŽELJEZNIČAR SPORT TEAM

logo_footer

Fudbalski klub Željezničar iz Banjaluke osnovan je još davne 1924. godine zbog čega je danas najstariji fudbalski klub u Banjaluci. Momci sa stadiona iz Predgrađa (Lazarevo), pokraj željeznicke pruge, su oduvijek bili junaci svog kraja. Stabilan klub, trenutno igra u Prvoj ligi Republike Srpske.

Club Friends

© copyright FK Željezničar Banja Luka. All rights reserved.