Željini klinci uzdanice reprezentacije Srbije

April 12, 20190
Sergej i Aleksa Popovic

 

Omladinska škola OFK Sport Team, odnosno Željezničar – Sport Team iznjedrila je još tri reprezentativca, i to ne bilo kakva, već selekcije Srbije!

 

Na posljednjem okupljanju mladih “orlića” u Staroj Pazovi, u bazi reprezentacije Srbije bili su i banjalučani Marko Radić (2004), te braća Popović, Aleksa i Sergej (2006)! Ne treba podsjećati da je iz Željine škole kapiten kadetske reprezentacije bio Jovan Vladimir Pavlović, a još nekoliko klinaca nastupalo je za Srbiju, među njima i supertalentovani golman Nikola Ćetković, koji je danas kapiten kadetske reprezentacije BiH.

 

Očigledno da su na “Predgrađu” krenuli dužim i mukotrpnijim putem, ali jedinim ispravnim, stvaranjem fudbalera iz vlastitih redova. Prvi rezultati su već i te kako vidljivi, seniori su obezbjedili plasman u Ligu šest Prve lige RS, juniori su na pragu Omladinske Premijer lige BiH, a i sve ostale selekcije su u vrhu svojih takmičenja.

 

A, stalno dolaze neki novi klinci…. Na vrhu piramide u svojim godištima su Marko Radić, i braća Popović, Aleksa i Sergej, a iza njih cijela plejada……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ŽELITE LI POSTATI ČLAN NAŠEG FUDBALSKOG KLUBA?

ŽELJEZNIČAR SPORT TEAM

logo_footer

Fudbalski klub Željezničar iz Banjaluke osnovan je još davne 1924. godine zbog čega je danas najstariji fudbalski klub u Banjaluci. Momci sa stadiona iz Predgrađa (Lazarevo), pokraj željeznicke pruge, su oduvijek bili junaci svog kraja. Stabilan klub, trenutno igra u Prvoj ligi Republike Srpske.

Club Friends

© copyright FK Željezničar Banja Luka. All rights reserved.