Iz Serije A u Prvu ligu RS

May 22, 20190
milanovic-parma

Krajem februara kao grom iz vedra neba odjeknula je vijest da će Milan Milanović, fudbaler koji u svom CV-u ima klubove poput Palerma, Lokomotiva i Crvene Zvezde, zaigrati u – 1. ligi Republike Srpske.

Saigrače poput Elvira Rahimića, Emira Spahića, Nemanje Matića…, ovaj srbijanski fudbaler zamijenio je s onima iz banjalučkog Željezničara. Napraviti takvu promjenu nije nimalo lako, pogotovo ne u psihičkom smislu, no nakon jednoipogodišnje pauze Milanoviću su bili potrebni kontinuitet i trener koji će mu maksimalno vjerovati. To je na koncu bio Zoran Ćurguz.

Nemam riječi da izrazim zahvalnost Ćurguzu. Taj čovjek je najzaslužniji što sam se vratio u život, što me je podsjetio šta znači biti fudbaler… Za mene on ima kapacitet za mnogo veće domete. Također, zahvale dugujem i kondicionom treneru Mihajlu Samardžiji“, ističe Milanović.

Danas kada je ‘onaj stari’ šanse da i dalje igra u 1. ligi Republike Srpske su minimalne.

Dogovor je takav da odradim sezonu do kraja i dok ona traje pristupam tome maksimalno ozbiljno. Naravno, neću kriti da već ima interesovanja iz ponajvećih klubova Premijer lige, kao i inostranstva, ali još je rano bilo šta da kažem. Znate kako je u fudbalu…”

Priznaje da mu ljetos mnogi nisu vjerovali kada su čuli gdje karijeru nastavlja.

Čudili su se mnogi, pitali je li istina… Vidite, iza mene je bila duga pauza i bila mi je potrebna sredina u kojoj ću ‘oživjeti’, ponovo igrati. Na kraju sam uvjeren da nisam pogriješio što sam krenuo ispočetka.”

Kroz igračku karijeru Milanović je imao priliku ‘čuvati’ imena poput Del Pjera, Kavanija, Di Vaija… Može se pohvaliti da je protiv velikog Juventusa igrao od prve minute, kao i da mu je u Pizi trener bio legendarni Gatuso, koji je ujedno i insistirao da ga vidi u svom tadašnjem timu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ŽELITE LI POSTATI ČLAN NAŠEG FUDBALSKOG KLUBA?

ŽELJEZNIČAR SPORT TEAM

logo_footer

Fudbalski klub Željezničar iz Banjaluke osnovan je još davne 1924. godine zbog čega je danas najstariji fudbalski klub u Banjaluci. Momci sa stadiona iz Predgrađa (Lazarevo), pokraj željeznicke pruge, su oduvijek bili junaci svog kraja. Stabilan klub, trenutno igra u Prvoj ligi Republike Srpske.

Club Friends

© copyright FK Željezničar Banja Luka. All rights reserved.