IzvještajiTakmičenjaIntervju sa Radomirom Popovićem, direktorom kluba

31 Maja, 20180

 

Prenosimo Vam kompletan intervju koji je direktor našeg kluba, Radomir Popović dao za poznati web portal Pravda…

 

POPOVIĆ: Pričaće se još lijepe priče sa “Predgrađa”!

 

Iza Željezničar Sport Team je sezona u kojoj je ostvaren prevashodni cilj, a to je opstanak u prvoligaškoj konkurenciji. Dječiji vrtić sa “Predgrađa” je pobrao simpatije širom Srpske, a sezona koja je još uvijek u toku, polako se arhivira i okreće se neka nova stranica. Radomir Popović, direktor OFK Željezničar sport team vjeruje da ovaj tim ima i te kako perspektivu:

 Mnogi su nam se smijali kada smo objavili sa kojim timom krećemo u ligu. Opstali smo i to je najvažnije. Promovisali smo svoju djecu, uradili infrastrukturu da možemo igrati na “Predgrađu” i sa takvim ćemo aktivnostima nastaviti i dalje. Dotjerali smo stadion, ali sada slijedi izgradnja krova na tribini, te moderan fitnes centar u klupskim prostorijama koji će biti na raspolaganju svim našim selekcijama.

Da li će biti odlazaka tokom ljeta?

Najvjerovatnije da hoće. Tu prije svega mislimo na Bosančića i markovića, koji imaju konkretne ponude i po svemu sudeći, oni bi mogli promijeniti sredinu u narednom periodu. Vjerujem da će to biti poznato za nekoliko dana. Zimus smo imali Pavlovića, koji je probio tu barijeru, i očekivati je da svakog prelaznog roka imamo po jednu “bombu”. Dječaci nadolaze, igraju Prvu ligu RS sa 16, 17, 18 godina. Može li biti šta pozitivnije u cijeloj priči?

Da li to znači da će biti dolazaka?

Hoće, pojačaćemo se sa svojim klincima 2002. godište! To radimo konstantno, ubacujemo u prvu ekipu dječake iz svojih kadetskih selekcija. Ovog ljeta će to biti Ćetković, Todorović i Kalabić, a zimus smo to napravili sa 2001. godištem i tu su bili Ružičić, Baštić, jovandić i Knežević. Imali smo veliki pritisak tokom svih ovih godina da nam tokom pauze dolaze na vrata raznorazni veliki igrači, izraubovani, potrošeni, polovni…. Naš odgovor je bio: samo djeca potekla u OFK Sport team! Uz Krunića koji je već godinama dio ove priče, doveli smo i Avdukića, ali ne zbog toga da samo brani gol, već da svoje znanje prenosi na djecu. Imamo i golmansku akademiju u kojoj radi više od 20 dječaka i to je takođe segment na koji ćemo staviti akcenat u narednom periodu.

Šta će biti sa školom OFK Sport Team?

Mi već odavno ne upisujemo djecu na način kako to drugi rade, jer da tako razmišljamo, mi bi u ovom trenutku imali preko 1000 dječaka. Imamo 14 uzrasnih kategorija (generacije 2000 – 2013) i pokušaćemo da iz tog kvantiteta izvučemo kvalitet, odnosno da ni u jednoj selekciji nemamo više od 20 dječaka, ali kvalitetnih.

Da li je to ispravan put?

Mi mislimo da jeste! Ulagati u svoju djecu je najsporiji proces, ali daje najbolje rezultate. Na “Predgrađu” je već stvoren kult drugarstva, jer mi smo jedna velika klapa, koja pored fubala i živi. nastojimo te dječake vaspitati na najbolji način. Svjesni smo i mi i oni da ne mogu i neće svi biti vrhunski fudbaleri, ali ljudi, e to mogu. To je naša obaveza, pored svih ostalih segmenata. Ova priča se priča već jednu deceniju, vjerujem da ćemo na kraju one druge imati se okrenuti iza sebe i vidjeti plodove svoga rada…

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ŽELITE LI POSTATI ČLAN NAŠEG FUDBALSKOG KLUBA?

ŽELJEZNIČAR SPORT TEAM

logo_footer

Fudbalski klub Željezničar iz Banjaluke osnovan je još davne 1924. godine zbog čega je danas najstariji fudbalski klub u Banjaluci. Momci sa stadiona iz Predgrađa (Lazarevo), pokraj željeznicke pruge, su oduvijek bili junaci svog kraja. Stabilan klub, trenutno igra u Prvoj ligi Republike Srpske.

Prijatelji kluba

© copyright FK Željezničar Banja Luka. All rights reserved.