IzvještajinovostiBojan Marković – najbolji strijelac lige, vodio Želju do trećeg mjesta

17 Juna, 20190

Banjalučki Željezničar – Sport Team bio je u sezoni iza nas pravo osvježenje i najprijatnije iznenađenje sezone. Ekipa sa Predgrađa je sezonu završila na trećem mjestu, iza neprikosnovenog Borca, te Sloge iz Gornjeg Crnjelova. Iza sebe su, u Ligi za prvaka, ostavili Rudar, Kozaru i Podrinje.

Pored trenera Zorana Ćurguza, svakako jedan od najzaslužnijih je i mladi napadač Bojan Marković, koji se okitio titulom najboljeg strijelca prvoligaškog karavana sa 15 pogodaka, ostavivši iza sebe staru gardu Dejana Raševića, Sašu Kajkuta, Zorana Kokota i druge.

– Pa prije svega želio bih istaći da mi u Željezničaru imamo definitivno najmlađu ekipu lige i mnogi su nas na početku sezone otpisali. Bilo je čak i riječi da smo kandidati da ispadnemo iz elite Republike Srpske. Međutim, sa trenerom Zoranom Ćurguzom, koji je ljetos stigao kod nas, uz naporan rad i trud kako stručnog štaba, rukovodstva, tako i nas igrača, uspjeli smo da ispunimo cilj, a to je bio plasman u Ligu za prvaka. Ovo mjesto je došlo kao nagrada za sve nas. Uz Borac smo najefikasnija ekipa lige, što je izuzetno bitno, jer ljudi žele da gledaju dobar fudbal, a to je svakako moglo da se gleda na Predgrađu, gdje se igralo na gol više, rekao je Bojan Marković, mladi napadač Željezničara.

On dodaje da mu imponuje epitet ”kralja strijelaca”.

– Iskren da budem mnogo mi prija epitet najboljeg strijelca lige. Za to su naravno zaslužni i moji saigrači, koliko i ja sam. Ostaviti iza sebe neke iskusne igrače poput Kajkuta, Stokića, Kokota i ostalih, vjerovatno sam i nekoga zaboravio je stvarno još veća cijena ovoga. Mnogo mi je drago zbog toga. –

Sjajnim igrama u prethodnim sezonama Bojan Marković je privukao pažnju na sebe, te vjerovatno i neće ostati na Predgrađu.

– Istina, moje igre nisu ostale nezapažene. Planovi su mi definitivno da napredujem i da se više ne zadržavam u Prvoj ligi Republike Srpske. Velike šanse su da odem sa Predgrađa, iz svog voljenog kluba, ali život je takav. Uvijek se mora ići naprijed.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ŽELITE LI POSTATI ČLAN NAŠEG FUDBALSKOG KLUBA?

ŽELJEZNIČAR SPORT TEAM

logo_footer

Fudbalski klub Željezničar iz Banjaluke osnovan je još davne 1924. godine zbog čega je danas najstariji fudbalski klub u Banjaluci. Momci sa stadiona iz Predgrađa (Lazarevo), pokraj željeznicke pruge, su oduvijek bili junaci svog kraja. Stabilan klub, trenutno igra u Prvoj ligi Republike Srpske.

Prijatelji kluba

© copyright FK Željezničar Banja Luka. All rights reserved.