Bojan Marković – najbolji strijelac lige, vodio Želju do trećeg mjesta

June 17, 20190
bojan-markovic-zeljeznicar-sport-tim

Banjalučki Željezničar – Sport Team bio je u sezoni iza nas pravo osvježenje i najprijatnije iznenađenje sezone. Ekipa sa Predgrađa je sezonu završila na trećem mjestu, iza neprikosnovenog Borca, te Sloge iz Gornjeg Crnjelova. Iza sebe su, u Ligi za prvaka, ostavili Rudar, Kozaru i Podrinje.

Pored trenera Zorana Ćurguza, svakako jedan od najzaslužnijih je i mladi napadač Bojan Marković, koji se okitio titulom najboljeg strijelca prvoligaškog karavana sa 15 pogodaka, ostavivši iza sebe staru gardu Dejana Raševića, Sašu Kajkuta, Zorana Kokota i druge.

– Pa prije svega želio bih istaći da mi u Željezničaru imamo definitivno najmlađu ekipu lige i mnogi su nas na početku sezone otpisali. Bilo je čak i riječi da smo kandidati da ispadnemo iz elite Republike Srpske. Međutim, sa trenerom Zoranom Ćurguzom, koji je ljetos stigao kod nas, uz naporan rad i trud kako stručnog štaba, rukovodstva, tako i nas igrača, uspjeli smo da ispunimo cilj, a to je bio plasman u Ligu za prvaka. Ovo mjesto je došlo kao nagrada za sve nas. Uz Borac smo najefikasnija ekipa lige, što je izuzetno bitno, jer ljudi žele da gledaju dobar fudbal, a to je svakako moglo da se gleda na Predgrađu, gdje se igralo na gol više, rekao je Bojan Marković, mladi napadač Željezničara.

On dodaje da mu imponuje epitet ”kralja strijelaca”.

– Iskren da budem mnogo mi prija epitet najboljeg strijelca lige. Za to su naravno zaslužni i moji saigrači, koliko i ja sam. Ostaviti iza sebe neke iskusne igrače poput Kajkuta, Stokića, Kokota i ostalih, vjerovatno sam i nekoga zaboravio je stvarno još veća cijena ovoga. Mnogo mi je drago zbog toga. –

Sjajnim igrama u prethodnim sezonama Bojan Marković je privukao pažnju na sebe, te vjerovatno i neće ostati na Predgrađu.

– Istina, moje igre nisu ostale nezapažene. Planovi su mi definitivno da napredujem i da se više ne zadržavam u Prvoj ligi Republike Srpske. Velike šanse su da odem sa Predgrađa, iz svog voljenog kluba, ali život je takav. Uvijek se mora ići naprijed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ŽELITE LI POSTATI ČLAN NAŠEG FUDBALSKOG KLUBA?

ŽELJEZNIČAR SPORT TEAM

logo_footer

Fudbalski klub Željezničar iz Banjaluke osnovan je još davne 1924. godine zbog čega je danas najstariji fudbalski klub u Banjaluci. Momci sa stadiona iz Predgrađa (Lazarevo), pokraj željeznicke pruge, su oduvijek bili junaci svog kraja. Stabilan klub, trenutno igra u Prvoj ligi Republike Srpske.

Club Friends

© copyright FK Željezničar Banja Luka. All rights reserved.