Juniori Željezničar-Sport Team-a u Premijer juniorskoj ligi BiH

July 27, 20200

Juniorski sastav Željezničar – Sport Team se plasirao u Premijer juniorsku ligu Bosne i Hercegovine. Oni su u finalnom meču za plasman u juniorsku BiH elitu nakon penala porazili radnik iz Bijeljine. Meč se igrao u Modriči, bilo je 2:2 nakon regularnih 90 minuta, nakon čega su uslijedili jedanaesterci u kojima je Željo slavio sa 4:2, dakle ukupno 6:4.

Fudbaleri iz Banja  Luke su bolje otvorili meč. Prvo poluvrijeme su riješili u svoju korist sa 2:0. Poveli su već u 8. minuti, a mrežu Radnika je pogodio Savanović. Na 2:0 Željezničar je poveo u 48. minuti. U strijelce se upisao Ružičić. Tada su mnogi pomilsili da je sve gotovo, ali se igrači Radnika nisu predali.

Zaigrali su mnogo angažovanije i uspjeli da poravnaju. Prvo je pogodio u 52. Jović, a nakon tri minute i Dujaković.

Na kraju su odlučivali penali i presudio je mladi golman Nikola Ćetković, odbranivši dva jedanaesterca igračima Radnika.

Jučerašnja pobjeda juniora Željezničar – Sport Team-a je nagrada za dvanaestogodišnji predan i mukotrpan rad mladića i pokazatelj odgovornog i kvalitetnog rada trenera i uprave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ŽELITE LI POSTATI ČLAN NAŠEG FUDBALSKOG KLUBA?

ŽELJEZNIČAR SPORT TEAM

logo_footer

Fudbalski klub Željezničar iz Banjaluke osnovan je još davne 1924. godine zbog čega je danas najstariji fudbalski klub u Banjaluci. Momci sa stadiona iz Predgrađa (Lazarevo), pokraj željeznicke pruge, su oduvijek bili junaci svog kraja. Stabilan klub, trenutno igra u Prvoj ligi Republike Srpske.

Club Friends

© copyright FK Željezničar Banja Luka. All rights reserved.